Uittreksel KVK

Het is in Nederland een wettelijke verplichting een inschrijving te doen bij de Kamer van Koophandel wanneer men gaat ondernemen. Naast de inschrijving bij de lokale Kamer van koophandel zal men belasting moeten gaan betalen. Deze belasting bestaat uit omzetbelasting (ook wel btw) en belasting over het inkomen en, of de winst. Het is ondenkbaar dat u zonder inschrijving in het handelsregister van de Kamer van Koophandel legaal een onderneming drijft. Volg dus de regels, ze zijn er namelijk niet voor niets.

Als bewijs van inschrijving in het handelsregister ontvangt de ondernemer een uittreksel van de Kamer van Koophandel. Zo’n uittreksel is met name handig als leveranciers bijvoorbeeld zekerheid willen dat zij te maken hebben met een legitieme onderneming.

Het is handig om altijd een recent uittreksel KvK in bezit te hebben. Veel ondernemers bestellen jaarlijks een nieuw uittreksel zodat zij geen vertraging oplopen wanneer dit moet worden aangevraagd. De Kamer van Koophandel is en blijft een semi overheidsintelling en daarmee is het dus niet altijd mogelijk om 24 uur per dag, 7 dagen per week zaken met ze te doen.

De kosten van het uittreksel zijn aan veranderingen onderhevig. Op de website van de Kamer van Koophandel vindt u de meest recente prijslijst. Ook kan het makkelijk zijn gewoon even te bellen, u kunt dan direct uw bestelling doorgeven.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: