Zakelijk mobiel bellen

Het aantal ondernemers groeit nog steeds. In verhouding tot het aantal ondernemers dat het voor gezien houdt, om uiteenlopende redenen, zit ondernemerschap nog steeds in de lift. Faciliteiten zoals internet en telefonie worden daarmee steeds meer op de gebruiker afgestemd. Aanbieders van zakelijk mobiel bellen leveren steeds vaker maatwerk. Maatwerk wat meer dan welkom is  voor de ondernemer die enerzijds de inkomsten en anderzijds de uitgaven onder controle moet houden.

Het is en blijft een karwei om de juiste aanbieder te vinden want iedereen wil natuurlijk de beste prijs, kwaliteit verhouding waarbij men zo min mogelijk moet betalen voor het gebruik.

Zakelijk gezien is het mogelijk om de kosten voor zuivere zakelijke gesprekken en het bijbehorend abonnement in aftrek te brengen van de winst. Belangrijk is dan wel dat aantoonbaar is dat u deze kosten ook echt alleen zakelijk maakt. Lukt dit niet dan gaat de belasting inspecteur natuurlijk niet mee in de aftrekbaarheid. Dit is glad ijs want het foutief invullen van een aangifte kan tot grote problemen leiden. Zeker wanneer men denkt dat u met opzet een foutieve aangifte invult om hier profijt van te hebben. Wees hier dus voorzichtig mee.

Er zijn een groot aantal aanbieders van mobiele telefonie op de markt. Deze aanbieders verschillen vaak van aanbod en voorwaarden en kunnen zelfs extra voordeeltjes bieden. Met name op de particuliere markt wordt regelmatig gestunt met het weggeven van televisies, nieuwe telefoons of bel- en sms pakketten. Het loont dus de moeite goed onderzoek te doen.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: